Foto – Shutterstock

Sātīgs un garšīgs pildīts ķirbis ar kuskusu un zilo sieru 0

Visa gada garumā tirgū un veikalos var nopirkt sviesta un riekstu ķirbjus. Tiem ir izteiksmīgāka garša, patīkama struktūra un tikko jūtama riekstu nots. Ziemīgām pusdienām piestāvēs pildīti ķirbji un siltie salāti.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
Kokteilis
FOTO. 7 neparastākie veikali Latvijā, ko ir vērts apciemot
Kaut kas tāds nav noticis kopš kara sākuma! Putins spēris negaidītu soli
Lasīt citas ziņas

Cepšanai var izmantot jebkuras šķirnes ķirbi, bet visgardākie ir ar tumīgāku struktūru, kāda piemīt sviesta un riekstu ķirbjiem. Tie cepoties neizjūk.

Sastāvdaļas (4 porcijas)
• riekstu ķirbis (Butternut)
• 160 g kuskusa
• 120 g Dor blue siera
• 200 ml buljona
• 150 g kabača
• ķiploka daiviņa
• ēdamkarote olīveļļas
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarote sāls

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kuskusu noskalo aukstā ūdenī un nokāš sietiņā. Uzlej vārošu buljonu, uzliek vāciņu un ļauj 10 minūtes piebriest. Ķirbi gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti izņem sēklotni un mīkstumu apslaka ar eļļu. Dor blue sieru sadrupina ar rokām. Ķiploku smalki sakapā. Kabaci sarīvē, uzkaisa mazliet sāls un atstāj uz 10 minūtēm, lai atsulojas, pēc tam nolej lieko šķidrumu. Sieru, kabaci, ķiploku un kuskusu samaisa, pieber sāli un maltus melnos piparus.

Masu sapilda ķirbī un stundu cep līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.