Ilustratīvs attēls. Foto-Shutterstock

Sātīgs un gards vraps ar mērcīti 6

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 4 mazie lavaši
• 120 g Holandes siera
• 120 g salami
• 2 sulīgi burkāni
• 8 lociņi
• 4 salātlapas

Mērcei
• 120 ml skābā krējuma
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ½ ēdamkarotes cukura sīrupa
• Tējkarote Dižonas sinepju
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Pagatavo mērci: skābo krējumu sajauc ar citrona sulu un samaisa. Pēc tam pievieno cukura sīrupu, sinepes, maltus melnos piparus un sāli.
Burkānus, salami un sieru sagriež stienīšos (kā frī kartupeļus). Lociņus sagriež trīs daļās. Uz mazā lavaša kārto salātlapu un pārējās sastāvdaļas. Pārlej ar mērci un sarullē. Sasien ar zaļumu vai lociņu.

UZZIŅA
• Pildījumam vienmēr kaut ko var atrast. Derēs siera salāti vai rasols, biezpiens ar zaļumiem, pat krējums ar lociņiem vai ievārījums, konservi.
• Pildījuma mērcei var izmantot kausēto sieru vai majonēzi.
• Var gatavot saldos lavaša rullīšus ar augļiem un ogām, pārlejot ar kausētu šokolādi vai zemeņu mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.