Sātīgs un gards vraps ar mērcīti 6
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 4 mazie lavaši
• 120 g Holandes siera
• 120 g salami
• 2 sulīgi burkāni
• 8 lociņi
• 4 salātlapas
Mērcei
• 120 ml skābā krējuma
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ½ ēdamkarotes cukura sīrupa
• Tējkarote Dižonas sinepju
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Pagatavo mērci: skābo krējumu sajauc ar citrona sulu un samaisa. Pēc tam pievieno cukura sīrupu, sinepes, maltus melnos piparus un sāli.
Burkānus, salami un sieru sagriež stienīšos (kā frī kartupeļus). Lociņus sagriež trīs daļās. Uz mazā lavaša kārto salātlapu un pārējās sastāvdaļas. Pārlej ar mērci un sarullē. Sasien ar zaļumu vai lociņu.
UZZIŅA
• Pildījumam vienmēr kaut ko var atrast. Derēs siera salāti vai rasols, biezpiens ar zaļumiem, pat krējums ar lociņiem vai ievārījums, konservi.
• Pildījuma mērcei var izmantot kausēto sieru vai majonēzi.
• Var gatavot saldos lavaša rullīšus ar augļiem un ogām, pārlejot ar kausētu šokolādi vai zemeņu mērci.