Sātīgs pīrāgs ar vistas gaļu un mocarellu 0
Sastāvdaļas – 450 g kārtainās mīklas, 400 g vistas filejas, sīpols, 2–3 mocarellas siera gabaliņi, 4 olas, 50 g krējuma, 100 g cieta rīvēta siera, 2 tējkarotes sinepju, tomāts.
Pagatavošana.
Mīklu izritina, ieklāj cepamajā formā, nogriež liekās malas.
Vistu sagriež vidējos gabaliņos un pannā apcep viegli brūnus.
Atsevišķi apcep ssgrieztu sīpolu, var pievienot ēdamkaroti baltā vīna un tējkaroti cukura, tad sīpoli būs karamelizēti.
Mocarellas sieru un tomātu sagriež aplīšos.
Visu sagatavoto pildījumu sapilda uz mīklas formā.
Sagatavo pārlejamu mērci – olas sakuļ ar krējumu un sinepēm, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Ar šo mērci pārlej vistas gaļas masu, pa virsu uzber rīvētu sieru un šauj iekšā 180 grādus sakarsētā cepeškrāsnī.
Cep, kamēr pīrāgs ir gatavs.