Sātīgs paprikas un gurķu smūtijs. Piesien dūšu! 0
Redzēt, dzirdēt, saost un turklāt vēl nogaršot — to visu jūs lieliski varat praktizēt nelielas apzinātas dzēriena sagatavošanas un baudīšanas pauzes laikā.
Apzināti pievērsiet uzmanību visām sastāvdaļu krāsām, ieklausieties katrā troksnī, griežot produktus un tos blendējot, uztveriet atsevišķo sastāvdaļu un smūtija smaržu. Vai dzerot vēl spējat sagaršot dažādos aromātus?
Sastāvdaļas
2 glāzēm nepieciešams
½ garā gurķa
½ sarkanās paprikas
½ sīpola
250 ml tomātu sulas
3 tējkarotes citronu sulas
2 tējkarotes Vusteras mērces
¼ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes svaigi maltu piparu
¼ tējkarotes Tabasko mērces
sasmalcināts ledus
Pagatavošana
1. Gurķi nomazgā, nomizo un ar tējkaroti izņem sēklas. Papriku nomazgā, notīra un nosusina. Sīpolu nomazgā un notīra. Visu sagriež gabaliņos.
2. Visas sastāvdaļas, izņemot sasmalcināto ledu, liek miksera traukā un blendē tik ilgi, līdz izveidojas nepieciešamā konsistence. Pēc tam vismaz uz 30
minūtēm ieliek saldētavā.
3. Smūtiju salej glāzēs, pievieno sasmalcinātu ledu un apmaisa. Tūlīt pasniedz.