Sātīgs ēdiens nesteidzīgām ēdienreizēm: putra ar burkānu krēmu 1
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Kā pagatavot ātru, veselīgu un sātīgu ēdienu, ja nevēlies virtuvē pavadīt stundām ilgi? Lūk, ideja!
Sastāvdaļas:
• 100 g griķu
• 100 g pērļu grūbu
• 100 g prosas putraimu
• baltās pupiņas
• 1 l dārzeņu buljona
• 5 burkāni
• 1 sīpols
• 100 g sviesta
• Santa Maria fahitas garšvielu maisījums un Teličeri melnie pipari
• dilles
• sāls
Pagatavošana:
Griķus, pērļu grūbas, putraimus un pupiņas izvāra atsevišķi.
Katliņā ar eļļu un gabaliņu sviesta apcep sīki sagrieztu sīpolu un burkānus. Pārlej buljonu un sautē aptuveni 20 minūtes. Dārzeņus sablendē līdz viendabīgai masai, iegūstot burkānu krēmu.
Katlā samaisa izvārītos griķus, pērļu grūbas, putraimus un pupiņas, pieliek burkānu krēmu, garšvielas, sāli, piparus.
Visu samaisa un uzsilda nelielā temperatūrā, pievieno dilles.