Foto: SHUTTERSTOCK

Sātīgie biezpiena plācenīši ar dārzeņiem 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Biezpiena plācenīši ir sātīgs, garšīgs ēdiens, kas der gan brokastīm, gan pusdienām, gan vakariņām. Ja tradicionālās receptes apnikušas, šī ļaus iepazīt iemīļotos plācenīšus jaunās, sātīgās garšās.

Biezpiena un dārzeņu plācenīši

Sastāvdaļas:

• Biezpiens – 200 grami
• Kartupeļi – 2 gab.
• Burkāni – 2 gab.
• Pilngraudu auzu pārslas – 50 grami
• Auzu vai griķu milti – 2 ēdamkarotes
• Skābais krējums – 3–4 ēdamkarotes
• Ķiploka daiviņas – 2 gab.
• Maltu melno piparu – pustējkarote
• Maltu ķimeņu – pustējkarote
• Sāls – pustējkarote

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Kartupeļus un burkānus novāra un sastampā.

2. Pievieno biezpienu, auzu pārslas, auzu vai griķu miltus, sakapātas ķiploka daiviņas, garšvielas un sāli.

3. Masu samīca ar rokām.

4. Pievieno pa ēdamkarotei skābo krējumu – atkarībā no kartupeļu šķirnes un biezpiena kvalitātes krējuma daudzums var atšķirties.

5. Veido plācenīšus un cep uz pannas uzkarsētā eļļā zeltaini brūnus.

6. Pasniedz ar krējuma–zaļumu mērci, majonēzi vai pikantu tomātu mērci.

Padoms!

Lai plācenīšiem būtu kraukšķīgāka garoziņa, tos pirms cepšanas apviļā rīvmaizē vai griķu miltos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.