Sātīgie biezpiena plācenīši ar dārzeņiem 0
“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Biezpiena plācenīši ir sātīgs, garšīgs ēdiens, kas der gan brokastīm, gan pusdienām, gan vakariņām. Ja tradicionālās receptes apnikušas, šī ļaus iepazīt iemīļotos plācenīšus jaunās, sātīgās garšās.
Biezpiena un dārzeņu plācenīši
Sastāvdaļas:
• Biezpiens – 200 grami
• Kartupeļi – 2 gab.
• Burkāni – 2 gab.
• Pilngraudu auzu pārslas – 50 grami
• Auzu vai griķu milti – 2 ēdamkarotes
• Skābais krējums – 3–4 ēdamkarotes
• Ķiploka daiviņas – 2 gab.
• Maltu melno piparu – pustējkarote
• Maltu ķimeņu – pustējkarote
• Sāls – pustējkarote
Pagatavošana:
1. Kartupeļus un burkānus novāra un sastampā.
2. Pievieno biezpienu, auzu pārslas, auzu vai griķu miltus, sakapātas ķiploka daiviņas, garšvielas un sāli.
3. Masu samīca ar rokām.
4. Pievieno pa ēdamkarotei skābo krējumu – atkarībā no kartupeļu šķirnes un biezpiena kvalitātes krējuma daudzums var atšķirties.
5. Veido plācenīšus un cep uz pannas uzkarsētā eļļā zeltaini brūnus.
6. Pasniedz ar krējuma–zaļumu mērci, majonēzi vai pikantu tomātu mērci.
Padoms!
Lai plācenīšiem būtu kraukšķīgāka garoziņa, tos pirms cepšanas apviļā rīvmaizē vai griķu miltos.