Sātīgi salāti no pankūkām “Rozes manam mīļajam” 0
Piedāvājam ļoti skaistus un ļoti sātīgus salātus, kas rotās svētku galdu. Doto produktu daudzums ir atkarīgs no salāttrauka izmēra, tāpēc norādīts vispārīgi.
Sastāvdaļas pankūkām – 2 olas, 1 ēdamkarote cukura, sāls, 1/3 tējkarotes sodas, milti, piens vai kefīrs vajadzīgajai konsistencei.
Sastāvdaļas salātiem – 3 kartupeļi, vārīts vistas šķiņķītis, pāris marinētu gurķīšu, pusbundža zaļo zirnīšu, 2 burkāni, lociņi, majonēze.
Pagatavošana.
Iepriekš novāra kartupeļus un burkānus.
Izcep 4 plānās pankūkas. Kamēr pankūkas ir vēl siltas, no vienas puses tās iesmērē ar majonēzi un ķiplociņu un ļoti rūpīgi sarullē ciešā ruletītē. Kad pankūkas atdzisušas, tās sagriež mazās ripiņās 1 cm biezumā.
Dziļā salāttraukā ieklāj pārtikas plēvi, lai tās malas karātos pāri, tad būs vieglāk salātus apgriezt otrādi, lai rozītes ir uz augšu.
Saceptās pankūku ruletītes liek cieši citu pie citas bļodas dibenā un pa malām.
Vārītos kartupeļus sarīvē un sajauc ar majonēzi – tas būs salātu pamats, uz kura turēsies rozītes. 2/3 kartupeļu masas ieklāj uz pankūku rozītēm, viegli izlīdzina un piespiež, pārsmērē ar majonēzi.
Vārīto vistas šķiņķīti, marinētus gurķīšus sagriež mazos gabaliņos, pievieno sarīvētus burkānus, pievieno zaļos zirnīšus un sasmalcinātus lociņus.
Visu samaisa ar majonēzi un liek virsū kartupeļu masai salāttraukā. Vidu piepilda ar atlikušo kartupeļu masu.
Salātus pārsedz ar nokārtajām plēves malām un liek ledusskapī uz 12 stundām.
Pēc tam noņem no augšas plēvi un apgriež salātus otrādi uz lēzena šķīvja. Noņem uzmanīgi plēvi nost un sakārto pankūku rozītes, ja ir izkustējušās.
Labu apetīti!