Publicitātes foto. Kolāža – la.lv

Sātīgas un gardas brokastis ar pievienoto vērtību: iesaka uztura speciāliste 3

“D vitamīns ir iesaistīts imūnsistēmas normālas funkcionēšanas nodrošināšanā un atsevišķi pētījumi rāda, ka tas varētu labvēlīgi ietekmēt organisma atbildes reakciju, saskaroties ar augšējo elpceļu vīrusiem, to starpā Covid-19. Tomēr D vitamīnu noteikti nedrīkst uzskatīt par brīnumlīdzekli, jo daudzi tā un Covid-19 mijiedarbības mehānismi vēl ir neskaidri. Taču vienu gan rekomendē pat visskeptiskākie D vitamīna pētnieki – noteikti ieteicams izvairīties no D vitamīna deficīta un sekot līdzi, lai tā līmenis asinīs būtu pietiekams, īpaši tagad, kad tik daudz laika pavadām telpās,” stāsta uztura speciāliste Zane Timpare.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Lai mājās pagatavotu pilnvērtīgas, sātīgas un gardas brokastis ar pievienoto vērtību, uztura speciāliste Zane Timpare ir sagatavojusi divas lieliskas receptes, kas dabīgā veidā palīdzēs uzņemt D vitamīnu, labos taukus un olbaltumvielas.

Saulespuķu maize ar vārītu olu un biezpiena, redīsu un ķimeņu pildījumu

CITI ŠOBRĪD LASA
Publicitātes foto


Pagatavošanai nepieciešams:

4 šķēles Fazer Dzīvā Saulespuķu maizes (ar pievienoto D vitamīnu)
2 vidēja lieluma vārītas olas
50 g vājpiena biezpiena 0,5%
1 tējkarote samaltu ķimeņu
4 tējkarotes garšīgas Extra Virgin olīveļļas
4 nelieli redīsi
1 neliels, krēmīgs, tīkami mīksts avokado
sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Ķimenes samaļ kafijas dzirnaviņās (var malt vairāk un atlikumu glabāt slēgtā stikla burciņā). Bļodā liek biezpienu, saspaida, pieliek mazos gabaliņos sagrieztus redīsus, samaltās ķimenes, mazliet sāls, pielej olīveļļu. Visu samaisa.
Ņem divus brokastu šķīvjus, uz katra liek pa 2 šķēlēm Fazer Dzīvās saulespuķu maizes. Uz katras uzsmērē avokado, virsū ar tējkaroti bagātīgi liek biezpiena un redīsu masu, viegli piespiež. Dekorē ar ripiņās sagrieztu vārītu, atdzesētu olu. Ja nepieciešams, pārkaisa mazliet sāli un piparus.

Šķiedrvielu maize ar sardīnēm, avokado, rukolu un svaigu gurķi

Publicitātes foto


Pagatavošanai nepieciešams:

4 šķēles Fazer Dzīvā Šķiedrvielu maizes (ar pievienoto D vitamīnu)
8 mazas konservētas sardīnes, vislabāk olīveļļā
4 saujas rukolas
1 neliels, krēmīgs avokado
½ maza sarkanā sīpola
½ garā svaigā gurķa
sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Ņem divus brokastu šķīvjus, uz katra liek pa 2 šķēlēm Fazer Dzīvā Šķiedrvielu maizes. Uz katras uzsmērē avokado, virsū uzber mazliet sīki sasmalcinātu sarkano sīpolu. Uz katras maizes šķēles liek divas sardīnes, pirms tam nogriežot tām astīti un mazliet notecinot eļļu. Virsū liek kārtīgu sauju rukolas un dekorē ar svaiga gurķa šķēli. Ja nepieciešams, pārkaisa mazliet sāli un piparus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.