Foto – Aija Geida

Sātīgais un sulīgais baklažāns ar tomātiem un diedzējumiem 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
10 patiesības no skolas laikiem, kas izrādījās… Pilnīgi aplamas!
Veselam
Tas ir smags darbs mūža garumā! Lūk, 13 triki un padomi, kā uzturēt savu atmiņu asu kā nazis
“Ir meitenes, kuras stundā pār lūpu nevar pārspļaut, bet šito gan var pateikt” – kādas skolotājas SOS vēstule un palīgā sauciens 285
Lasīt citas ziņas

Mūsu virtuvē ne tik populārais baklažāns ir lielisks dārzenis, no kura ātri var pagatavot gardu maltīti, kas nerada vēderā smaguma sajūtu.

Sastāvdaļas
• Liels baklažāns
• 2 lieli tomāti
• 50 ml skābā krējuma
• 70 g sviesta
• Sauja diedzējumu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs, tomātus – plānās šķēlītēs. Baklažānus liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisa sāli un piparus, uzliek katram pa sviesta gabaliņam. Tad uzliek tomātu šķēles, uzkaisa mazliet sāls un piparus, piramīdas augšā – tējkaroti skābā krējuma. Cep iepriekš līdz +185 °C sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.

Pasniedz ar diedzējumiem – redīsu, brokoļu un lucernas sēklām.

SAISTĪTIE RAKSTI