Sātīga un garda omlete brīvdienu rītam 1
Sastāvdaļas – 4 olas, 200 ml piena, 200 g tomātu, 200 g šķiņķa, 1 sīpols, sāls un pipari pēc garšas, 1 ēdamkarote miltu, augu eļļa.
Pagatavošana.
Sasmalcina sīpolu, šķiņķi sagriež salmiņos, tomātus – nelielos gabaliņos.
Apcep sīpolu līdz zeltainai krāsai, pievieno šķiņķi un viegli apcep.
Ietaukotā cepamajā traukā liek kārtu ar saceptajiem sīpoliem un šķiņķi, tam pa virsu – slāni ar tomātiem.
Sakuļ olas, pievieno miltus, sāli un piparus pēc garšas. Pielej pienu un visu kārtīgi samaisa.
Ar iegūto masu pārlej šķiņķi un tomātus. Liek vidēji karstā cepeškrāsnī cepties apmēram 20 – 25 minūtes.
Sātīgas un gardas brokastis nesteidzīgai svētdienas maltītei ir gatavas.
Labu apetīti!