Sātīga un bezgalīgi garšīga: zupa kā lazanja – ar malto gaļu, tomātiem un pastu 9
Šajā zupā pēc būtības ir tādas pašas pamatsastāvdaļas, kādas tās ir visgardākajā itāļu lazanjā: malta gaļa, pasta un tomāti. Taču zupa, atšķirībā no lazanjas, ir pagatavojama neskaitāmas reizes vieglāk un ātrāk. Taču garduma izpratnē zvaigznītes nopelnīs tikpat vai pat vēl vairāk! Šis ēdiens ir izcili piemērots kā garšīgs, aromātisks pusdienu vai vakariņu un pat ģimenes svētku pusdienu ēdiens. Vienaldzīgo nav! Papildporcijas – pieprasīs!
Zupa lazanja – ar malto gaļu, tomātiem un pastu
Sastāvdaļas:
Malta gaļa (jebkāda, pēc gaumes) – 300 grami
Sīpols (vidējs) – 1 gab.
Burkāns (vidējs) – 1 gab.
Ķiploks – 2-3 daiviņas
Pasta – 150 grami
Tomāti (konservēti, bez miziņām, savā sulā) – 400 grami
Sāls, pipari – pēc garšas
Ūdens – 1 litrs
Krējums – pasniegšanai
Rīvēts cietais siers – pārbēršanai
Pagatavošana:
1. Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas.
2. Sīpolu, burkānu un ķiploku nomizojiet. Tomātus mazliet saspaidiet vai pērciet jau tādus, kas ir mazos gabaliņos. Sīpolu un ķiploku sasmalciniet ļoti smalki – vai nu rūpīgi sagriežot ar nazi vai sablenderējot virtuves kombainā. Burkānu sarīvējiet uz rupjās rīves.
3. Malto gaļu pasāliet un pievienot piparus – pēc garšas.
4. Formējiet no maltās gaļas nelielas bumbiņas, bet pēc tam tās apcepiet uzkarsētā pannā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas (eļļu cepšanai vajag pavisam nedaudz, jo pašā gaļā ir tauki, kas cepot izdalās).
5. Pēc tam katliņā pievienojiet sīpolus un ķiplokus, sarīvētos burkānus. Cepiet dažas minūtes.
6. Pārlieciet visu no pannas uz katliņu, pievienojiet tomātus savā sulā, vēl nedaudz pievienojiet garšvielas pēc savas gaumes. Aplejiet visu ar verdošu ūdeni (1 litru) un vāriet uz vidējas uguns vēl vismaz 15 minūtes.
7. Pievienojiet pastu. Iesakām izmantot makaronus “bantītes”. Vāriet zupu vēl 10 minūtes.
Lazanja – zupa ir gatava. Pirms pasniegšanas pievienojiet karoti krējuma un rīvētu cieto sieru. Labu apetīti!