Sātīga un aromātiska: tradicionālā vācu zupiņa ar mednieku desiņām, kūpinātu gaļu un sarkanajām pupiņām 0
Garda, sātīga zupa – kas gan var būt labāks par šo vakariņās un arī pusdienās? Gandrīz nekas! Piedāvājam tradicionālo vācu zupu ar medniekdesiņām, kūpinātu gaļu un sarkanajām pupiņām – šis ēdiens, pareizi pagatavots, izdodas sātīgs un ļoti aromātisks.
Sastāvdaļas:
- 1,5 litri buljona
- 150 grami mednieku desiņas
- 150 grami kūpinātas gaļas
- 3 gabali kartupeļi
- 1 vidēja izmēra selerijas kāts
- 1 vidēja izmēra sīpols
- 150 grami svaigu kāpostu
- 250 grami sarkanās, konservētās pupiņas
- 450 grami tomāti savā sulā
- 1/2 tējkarote malta timiāna
Pagatavošana:
1. Sagatavo pusotru litru buljona, uzvāra. Kartupeļus, sīpolus un seleriju sagriež kubiņos un liek buljonā vārīties. Turpat pievieno timiānu un pievieno iepriekš sasmalcinātus tomātus savā sulā. Vāra uz vidējas uguns aptuveni 20 minūtes ar vāku.
2. Kāpostus sagriež smalkās strēmelītēs. Pievieno kopā ar pupiņām zupā, samaisa un vāra vēl 15 minūtes (ar vāku).
3. Desiņas un kūpinātu gaļu sagriež plānās šķēlītēs un mazliet apcep uz pannas eļļā. Pievieno zupai.
4. Pievieno sāli, piparus, ja vēlas, citas garšvielas un vāra vēl 3-4 minūtes.