Sātīga, tumīga, aromātiska: meksikāņu zupa ar frikadelēm 2
Grūti atbildēt uz jautājumu, vai šī ir zupa vai tomēr ragū – tā ir ļoti sātīga, tumīga, tāpēc, visdrīzāk, to var ierindot kaut kur “vidējā” kategorijā, kā nu kuram labāk patīk. Jebkurā gadījumā šis siltais, pat sildošais ēdiens ir pamatīgs otrais ēdiens, pēc kura paēdusi būs visa ģimene. Šis ir viens no iecienītākajiem ēdieniem kuplās ģimenēs!
Meksikāņu zupa ar frikadelēm
Sastāvdaļas frikadelēm:
- 1 kg malta gaļa (var izmantot gan jauktu, gan cūkgaļu)
- 2 daiviņas ķiploka
- 1/2 tējkarote malta kumīna
- 1 gab. ola
- Sāls un pipari pēc garšas
Sastāvdaļas zupai:
- 1 liels sīpols
- 1 gab. čili pipars
- 1/2 tējkarote malta kumīna
- 1 vidēja izmēra burkāns
- 1 gab. liela izmēra saldā paprika
- Tomāti gabaliņos savā sulā 800 grami
- 1 vidējs cukini (apmēram 350 grami)
- 2 daiviņas ķiploka
- 250 ml vistas buljona
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana:
1. Frikadeles – malto gaļu sajauc ar saspaidītu ķiploku, piejauc olu, malto kumīnu, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa un veido neliela izmēra bumbiņas.
2. Gatavo zupu. Sīki sagriež sīpolu, burkānu sagriež kubiņos, cukini un papriku – tāpat. Kastrolī uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas. Kastrolī liek iekšā sīpolu, saldo piparu, burkānus un cep, apmaisot, vidēji 3-4 minūtes. Pievieno smalki sagrieztu čili piparu, saspaidītu ķiploku, kā arī kumīnu. Turpina cept vēl 2-3 minūtes.
3. Pievieno tomātus savā sulā. Tomātiem jābūt pēc iespējas mazākos gabaliņos.
4. Pievieno 250 ml vistas buljona, pievieno sāli un piparus pēc garšas, ļauj visam uzvārīties, nogriež uguni un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl 15 minūtes. Pievieno frikadeles un cukini.
5. Visu samaisa un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl 20 minūtes. Pasniedz kopā ar sasmalcinātu kinzu.
Labu apetīti!