Sātīga pupiņu zupa meksikāņu gaumē. Bez gaļas! 0
Sastāvdaļas
• 250 g novārītu pupiņu
• 400 ml tomātu gabaliņu savā sulā
• 200 ml konservētas kukurūzas
• 1,7 l buljona
• 2 tomāti
• 2 sarkanie sīpoli
• 3 ķiploka daiviņas
• tējkarote ķimeņu vai kumīna sēklu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ēdamkarote kaltēta oregano (raudene)
• šķipsniņa malta kanēļa
• 3 ēdamkarotes augu eļļas vai gī sviesta
• 1,5 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Sīpolus un ķiplokus sakapā, tomātus sagriež kubiciņos. Pannā ar biezām malām uzkarsē taukvielas un ātri (30 sekundēs) apcep garšvielas (izņemot oregano), tad pievieno sīpolus, ķiplokus un cep, līdz gandrīz mīksti. Pieber pupiņas, tomātus, kukurūzu un apcep. Visu liek katlā. Pielej buljonu, tomātu gabaliņus savā sulā, sāli, cukuru un samaisa. Uzvāra un pasutina 3–4 minūtes. Pieber oregano un samaisa. Pasniedz ar citrona vai laima šķēlītēm un zaļumiem.
Ja gribas līdzīgāku meksikāņu ēdienam, pieber vēl ⅓ tējkarotes čili un zupai izmanto melnās pupiņas.