Ķirbju biezzupa. Ķirbju ēdieni Ekovirtuvē.    22.01./2014 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Ķirbju biezzupa. Ķirbju ēdieni Ekovirtuvē. 22.01./2014 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Foto – Valdis Semjonovs

Sātīgā ķirbja biezzupa 0

Ķirbis ir vērtīga dārza velte, taču daudzi lauza galvu, ko gardu no lielās ogas pagatavot. To ir vērts darīt, jo ķirbī ir maz kaloriju un daudz vitamīnu, šķiedrvielu, kālija un bēta karotīna, augsts nepiesātinātās augu eļļas saturs, kā arī E, A, B un C vitamīns. Ķirbis aizsargā no veselībai kaitīgajiem oksidantiem un palīdz organismam izvadīt lieko šķidrumu.

Reklāma
Reklāma
“Iespējams, vainīga ir kļūda mašīnas vadītāja vai vecākā apkalpes vadītāja rīcībā.” Noteikta precīza nogrimušās bruņumašīnas atrašanās vieta 55
Kā atbrīvoties no “stresa riepas” uz vēdera? 10 pārtikas produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
“Tas ir vienīgais, kas darbosies.” Īlons Masks atklāj, kas palīdzēs izbeigt karu Ukrainā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
500 g ķirbja
200 g selerijas saknes
200 g saldā krējuma
10 g ķiploka
10 g cukura
30 g ķirbju un saulespuķu sēkliņu
3 g kanēļa
10 g sāls
50 g sviesta

Pagatavošana.
Ķirbi un selerijas sakni nomizo un sagriež. Apcep sviestā. Pielej ūdeni un sautē mīkstus. Sablendē. Pievieno saldo krējumu un kanēli. Pasniedzot uzber apgrauzdētas sēkliņas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.