Sastāvdaļa, kas kūku padarīs neatvairāmu 0
Kūkas cepšana ir patīkama nodarbe – rada prieku gan gatavotājam, gan baudītājiem. Var sekot norādēm receptē, taču var tajā ieviest nelielas korekcijas, kas to padarīs īpaši gardu.
Nākamreiz, cepot kūku, olas aizstāj ar ābolu biezeni. Tā saglabās savu tekstūru, bet tai būs ļoti patīkama garša.
Katras olas vietā receptē izmanto 65 gramus ābolu biezeņa.
Un papildus mīklai pievieno pusi ēdamkarotes cepamā pulvera. Iespējams, kūku vajadzēs cept dažas minūtes ilgāk. Bet rezultāts būs tā vērts!
Pamēģini šo:
Sastāvdaļas
• 100 g sviesta
• 200 g miltu
• šķipsniņa sāls
• 1 tējkarote kanēļa
• 2 ēdamkarotes cukura
•130 grami ābolu biezeņa
•ēdamkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
Sajauc mīklas sastāvdaļas. Izveido apaļu kukulīti, ietin pārtikas plēvē un patur ledusskapī aptuveni stundu.
Mīklu izveltnē, ieklāj ar sviestu ieziestā veidnē un sadursta ar dakšiņu, lai vienmērīgāk ceptos. Cep +200 °C aptuveni 10 -15 minūtes.
Tad, ja vēlas, var apkaisīt ar kādām ogām un drumstalām, un pacept vēl, kamēr virsiņa kļūst zeltaina un kraukšķīga vai arī pēc atdzišanas pāziest ar gardu krēmu vai putukrējumu un apbārstīt ar ogām.