Sasaldējot augļus, vitamīni nezūd; pēc 18.00 drīkst ēst. Veselīga uztura speciāliste atspēko mītus par uzturu 0
Miltu ēdieni ir neveselīgi, nav nekā sliktāka par treknu ēdienu un, ja vēlies saglabāt slaidu augumu, pēc pulksten 18.00 kategoriski nedrīkst ēst – reti kurš nav dzirdējis šīs frāzes, bet tikai retais zina, cik patiesas tās ir. Par veselīgu uzturu pastāv ne mazums mīti, daži no tiem ir tuvu, bet daži pavisam tālu no patiesības. Lai kliedētu maldīgos priekšstatus, Rimi gardēde Inga Pūce paskatīsies uz sabiedrībā populāriem un pieņemtiem mītiem ar veselīga uztura speciālistes acīm.
1. Sasaldējot augļus, dārzeņus, zaļumus un ogas, tie zaudē vitamīnus un savu enerģētisko vērtību
Produktus sasaldējot, vitamīni nekur nepazūd – tie saglabājas. Svarīgākais noteikums ir tos atlaidināt istabas temperatūrā. Pateicoties saldēšanai, augļi, dārzeņi un zaļumi mums ir pieejami visa gada garumā, tāpēc Inga aicina neslinkot un parūpēties, lai aukstajā laikā varam našķoties ar vitamīniem bagātu un garšīgu pārtiku. Taču sasaldēšana tomēr samazina produktu bioenerģētiku, kas ir salīdzinoši jauns un neparasts produktu raksturojošais lielums. Ikviens ir sajutis dzīvesprieka un dzīves spara pieaugumu vai samazinājumu pēc noteiktām maltītēm – par to ir atbildīga produkta bioenerģētika.
2. Diētas der visiem cilvēkiem
Inga uzskata, ka diētas neder nevienam, jo tās cilvēkiem neko neiemāca. Krasi mainot ēdienkarti, ir jāapzinās, kāpēc tas tiek darīts un kā tas uzlabos veselību. Svara samazināšana pavisam noteikti vēl nenozīmē, ka organisms ir atguvis vajadzīgo līdzsvaru. Jo veselīgas un apzinātas ēšanas pievienotā vērtība ir ideāls svars.