Sarkano un gaišo kāpostu salāti 0
Sastāvdaļas:
* 1 ēdamkarote ābolu etiķa
* sāls
* neliels sarkanā kāposta gabals (apmēram puse no kāposta)
* 100 g dzērveņu
* 2 skābie āboli
* neliels gaišais kāposts (apmēram puse)
* 2 ēdamkarotes cukura
* 6 ēdamkarotes augu eļļas
Kā gatavot?
Abus kāpostus notīrīt no ārējām lapām, izņemt vidiņu. Sagriezt smalkās līstītēs, atsevišķos traukos.
Sarkano kāpostu salikt caurdurī un 3 minūtes ielikt verdošā ūdenī. Izņemt un uzreiz apliet ar aukstu ūdeni.
Balto kāpostu uzlikt uz darba virsmas, apkaisīt ar nelielu daudzumu sāls.
Abus kāpostus salikt kopā, samaisīt. Nolikt stāvēt uz vienu stundu.