Sarkano pupiņu sautējums ar tomātiem, papriku un āboliem: ātri, diētiski un garšīgi! 1
Ātras, garšīgas, veselīgas un diētiskas idejas pusdienām un vakariņām ir zelta vērtē. It īpaši, ja gribas pa dienu vēl paspēt noķert pēdējos saules starus, kaut kur dodoties, bet vakarā nogurums klāt, tomēr ēst gribas. Šī recepte ļoti noderēs tieši šādām reizēm un ne tikai!
Sastāvdaļas:
- 1 vidēja izmēra sīpols
- 1 liela izmēra paprika
- 1 liels ābols
- 2 daiviņas ķiploka
- 400 grami tomātu savā sulā
- 500 grami konservētas sarkanās pupiņas
- Sāls un cukurs – pēc garšas
- Augu eļļa – 2 ēdamkarotes
- 150 ml ūdens
- Zaļumi pēc izvēles – pētersīļi, dilles u.c. – apmēram 40 grami.
Pagatavošana:
Smalki sagriež sīpolu. Papriku un ābolu sagriež neliela izmēra kubiņos. Katliņā uz vidēji stipras uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas, liek katliņā sīpolus un apmaisot cep vidēji 3-4 minūtes. Pievieno papriku un cep vēl 2-3 minūtes. Pievieno ābolus un cep minūti. Pievieno tomātus savā sulā.
Pielej 150 ml ūdens, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sāli, cukuru. Sutina līdz pipari ir pavisam mīksti (aptuveni 10 minūtes). Pievieno pupiņas. Sautē vēl 5 minūtes. Pievieno smalki sagrieztus zaļumus. Visu samaisa.
Tiem, kas vēlas sātīgāku variantu – pašās beigās var pievienot salami vai kādu kūpinātu desu – sagriež plānās šķēlītēs un pasutina, lai uzsilst.
Labu apetīti!
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.