Sarkano lēcu krēmzupa 0
Lēcas nomazgā aukstā ūdenī, vāra mīkstas (bez sāls). Sagrieztus sīpolus viegli apcep sviestā vai augu eļļā, pieber 1 tējk. kaltētu piparmētru un tikpat daudz maltu sarkano piparu. 1 ēd. k. tomātu pastas pievieno 0,5 l auksta ūdens un 2 ēd. k. miltu, sablendē. Apceptajiem sīpoliem pielej tomātu pastas un miltu maisījumu, strauji uzvāra. Ar visu ūdeni pievieno vārītas sarkanās lēcas, sagrieztus burkānus un kartupeļus. Lēni vāra 1 – 1,5 stundas. Kad virums gatavs, pievieno 300 g sviesta, sāli un sakuļ ar blenderi. Pirms ēšanas pārkaisa ar kaltētām piparmētrām, sarkanajiem pipariem, pievieno citrona sulu.