Sarkanās kvinojas, turku zirņu un brokoļu salāti 0
KĀ GATAVOT
Iztīrītu papriku sagriež lielos gabalos, kārto uz cepešpannas, pārkaisa ar sāli, pipariem un 180 grādos cep 12 min. Brokoļus ieber karstā ūdenī, pavāra 4 min, nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni. Sarkano kvinoju ber istabas temperatūras ūdenī un vāra 14 min. Turku zirņus vāra līdz gatavībai (60 līdz 90 min), pēc tam pannā sviestā apcep kopā ar sakapātiem pētersīļiem, rīvētu Parmezāna sieru, saldās un asās paprikas pulveri, sāli, pipariem. Indijas riekstus apgrauzdē, pievienojot dažas pilītes olīveļļas un mazliet sāls. Iepriekš sagatavotajām sastāvdaļām pievieno žāvētas plūmes un visu pārlej ar mērci, ko pagatavo, sablendējot olīveļļu, medu, citrona sulu, sarkanvīna etiķi, rukolu, Indijas riekstus, sāli, piparus.
Receptes no “Traki mierīga kafejnīcas”