Ēdieni kafejnīcā “Traki mierīga”, Rīga, Meža iela 4a.    15/12/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni kafejnīcā “Traki mierīga”, Rīga, Meža iela 4a. 15/12/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Valda Semjonova foto

Sarkanās kvinojas, turku zirņu un brokoļu salāti 0

KĀ GATAVOT

Iztīrītu papriku sagriež lielos gabalos, kārto uz cepešpannas, pārkaisa ar sāli, pipariem un 180 grādos cep 12 min. Brokoļus ieber karstā ūdenī, pavāra 4 min, nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni. Sarkano kvinoju ber istabas temperatūras ūdenī un vāra 14 min. Turku zirņus vāra līdz gatavībai (60 līdz 90 min), pēc tam pannā sviestā apcep kopā ar sakapātiem pētersīļiem, rīvētu Parmezāna sieru, saldās un asās paprikas pulveri, sāli, pipariem. Indijas riekstus apgrauzdē, pievienojot dažas pilītes olīveļļas un mazliet sāls. Iepriekš sagatavotajām sastāvdaļām pievieno žāvētas plūmes un visu pārlej ar mērci, ko pagatavo, sablendējot olīveļļu, medu, citrona sulu, sarkanvīna etiķi, rukolu, Indijas riekstus, sāli, piparus.

Reklāma
Reklāma

Receptes no “Traki mierīga kafejnīcas”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.