Sanāks ikvienam! Konditore dalās ar vienkāršu, bet gardu eklēru recepti 4
Valentīndiena nav aiz kalniem, un tieši tāpēc, ka restorānu apmeklēt klātienē šogad nav iespējams, ir īstais laiks parosīties virtuvē, lai tuviniekus pārsteigtu ar kādu gardumu. Konditore Airita Jurcika gatava padalīties ar eklēru recepti, kas sanākšot ikvienam, vēsta raidījums “Bez Tabu”.
Lai pagatavotu kraukšķus, vajadzēs 190 g cukura, 190 g miltu un 150 g auksta sviesta. 150 gramus auksta sviesta sajauc ar 190 gramiem miltu – kad masa ar rokām samaisīta, pievieno 190 gramus brūnā cukura – daudzums norādīts divām eklēru pannām. Mīklu starp diviem cepampapīriem izrullē apmēram milimetra biezumā, sagriež garās strēmelēs un liek saldētavā. Tālāk ķeras klāt eklēru mīklas gatavošanai.
Eklēru mīklai būs nepieciešams 125 ml ūdens, 50 g sviesta, cukurs, sāls, 75 g miltu un olas. Ūdenim pievieno pustējkaroti cukura, sāls un mazos gabaliņos sagriezta sviesta – visu liek karsēties uz mērenas uguns, kad parādījies pirmais burbulis, strauji pievieno iepriekš nosvērtus miltus, un visu maisa, līdz mīkla sāk žūt. Gatavo bumbu atdzesē un pievieno olas. Olas jāpievieno pa vienai, rūpīgi katru iemaisot.
Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem, kad mīkla gatava, to iepilda konditorejas maisiņā. No saldētavas izņem iepriekš gatavoto kraukšķi, liek virsū uz cepešpannas izspriestajiem eklēram. Cep 20-30 minūtes, kad eklēri sapūtušies, tie ir gatavi!
Tālāk var improvizēt, piepildot eklērus ar putukrējumu vai citu krēmu, dekorējot ar ogām vai izkausētu šokolādi.