Šampinjonu žuljēns 0
Sastāvdaļas – 250 g šampinjonu, sīpols, 250 g krējuma, ciets siers, sāls, malti melnie pipari.
Pagatavošana.
Šampinjonus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs, sīpolu sasmalcina.
Sagrieztās sēnes apcep pannā augu eļļā 5 minūtes, pievieno sīpolus, vēl visu cep 5 minūtes.
Katliņā uzkarsē krējumu, bet nevāra. Pievieno apceptās sēnes ar sīpoliem, sāli un piparus, visu samaisa un viegli uzkarsē.
Šo karsto krējuma masu iepilda porciju cepamajos trauciņos, pa virsu uzkaisa sarīvētu sieru.
Trauciņus liek karstā cepeškrāsnī, lai siers izkūst un izveidojas brūngana miziņa.
Gatavo žuljēnu rotā ar apceptu sēņu gabaliņiem un jebkuriem zaļumiem.
Labu apetīti!