
Foto: Alona Cherniakhova/Shutterstock
Sambuks – gards deserts no ķirbja 0
Sastāvdaļas
• 1 glāze smalki sarīvētas ķirbja masas
• 100 g medus vai brūnā cukura
• 2–3 ēdamkarotes dzērveņu vai citrona sulas
• 4 olu baltumi
• kanēlis
Reklāma
Reklāma
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
FOTO. 7 neparastākie veikali Latvijā, ko ir vērts apciemot
10 vienkārši ikdienas ieradumi, kas palīdzēs zaudēt svaru
Pagatavošana.
Sarīvēto ķirbi sajauc ar medu, dzērveņu vai citrona sulu. Olu baltumus saputo stingrās putās (dzeltenumus var izmantot vaniļas mērcei vai pankūkām). Ķirbja masā iecilā olu baltumus, pārkaisa ar kanēli.
Pasniedz galdā tūlīt, lai baltumi neatsulojas.