Sambuks ar svaigām ogām 0
(4 porcijas)
• 300 g vasaras ogu
• 3 ēdamkarotes cukura
• 3 olu baltumi
• 300 ml piena
Ogas sablendē ar cukuru. Olu baltumus saputo stingrās putās. Iecilā sablendētās ogas un pasniedz ar pienu. Saldām ogām (avenēm, mellenēm, zemenēm) var pievienot 1–2 ēdamkarotes citrona vai cidoniju sulas.
PADOMS
Ja ogas novāc sausā laikā ar visiem kātiņiem, uzmanīgi attīra no gružiem un liek trauciņos ledusskapī, tās bez kvalitātes zudumiem uzglabājas 7–10 dienas. Tāpēc ieteicams:
• ogas vākt dienas laikā, kad rasa nožuvusi;
• tās nevis raut, bet griezt ar šķērēm;
• izvēlēties gatavas, bet ne pārgatavojušās ogas;
• kastītei, kurā glabā ogas, jābūt ar caurumiem, nevis hermētiskai.