Foto: Ilze Pētersone

Sama tītenīši baltvīna mērcē ar gurķu marmelādi un kūpinātu krējumu 0

• Sama tītenīši

Novāra kāpostu lapas, līdz tās mīkstas. 160 g sama sagriež mazos gabaliņos, pievieno pēc garšas vakame jūraszāles, kimči mērci, sāli un piparus, dažas karotes cūku tauku un smalki sagrieztus sīpolus. Samaisa un ietin kāpostu lapās, veidojot tītenīšus. Tos ievieto pannā zivju buljonā vai ūdenī un cep cepeškrāsnī 75 °C temperatūrā 40 min.

Reklāma
Reklāma

• Baltvīna mērce

Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Kāpēc amerikāņu karavīri brauca tur, kur nedrīkstēja? Izskan aizdomīga versija
Kokteilis
Latviešu daiļavu TOP 10: sievietes, kuru šarms neatstāja vienaldzīgu pat mākslīgo intelektu
Lasīt citas ziņas

200 ml baltvīna vāra kopā ar timiānu, līdz gandrīz iztvaikojis, pievieno sviestu un saldo krējumu.

Tītenīšus pasniedz ar kūpinātu vai parastu skābo krējumu, gurķu marmelādi, apkaisa ar sasaldētiem un rīvētiem vītināta sarkanā tunča ikriem, granātābola sēkliņām un melnajiem pipariem, dekorē ar dillēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.