Foto: Ilze Pētersone

Sama tītenīši baltvīna mērcē ar gurķu marmelādi un kūpinātu krējumu 0

• Sama tītenīši

Novāra kāpostu lapas, līdz tās mīkstas. 160 g sama sagriež mazos gabaliņos, pievieno pēc garšas vakame jūraszāles, kimči mērci, sāli un piparus, dažas karotes cūku tauku un smalki sagrieztus sīpolus. Samaisa un ietin kāpostu lapās, veidojot tītenīšus. Tos ievieto pannā zivju buljonā vai ūdenī un cep cepeškrāsnī 75 °C temperatūrā 40 min.

Reklāma
Reklāma

• Baltvīna mērce

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

200 ml baltvīna vāra kopā ar timiānu, līdz gandrīz iztvaikojis, pievieno sviestu un saldo krējumu.

Tītenīšus pasniedz ar kūpinātu vai parastu skābo krējumu, gurķu marmelādi, apkaisa ar sasaldētiem un rīvētiem vītināta sarkanā tunča ikriem, granātābola sēkliņām un melnajiem pipariem, dekorē ar dillēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.