Saldummīļi sarosās! Mājās gatavota saldā rulete ar aprikožu džemu un zemesriekstiem 2
Šī saldā ēdiena pagatavošana ir vienkārša, bet tas ir neticami garšīgs! Ja neizturami ir sagribējies apēst kaut ko saldu un mājās ir dažas no sastāvdaļām, ir vērts to noteikti pagatavot! Aprikožu džemu var aizstāt arī ar citām garšām – zemeņu vai ķiršu, kā arī riekstus izmantot citus – pēc savas gaumes.
Šīs ruletes kopējais pagatavošanas laiks ir vien 20 līd 25 minūtes!
Saldā rulete ar aprikožu džemu un zemesriekstiem
Sastāvdaļas mīklai:
Iebiezināts piens – 380 ml
2 olas
Sviests – 100 grami
Milti – 150 grami
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Sastāvdaļas pildījumam:
Viens vidēja izmēra citrons
Aprikožu džems – 200 grami
Zemesrieksti – 150 grami
Pagatavošana:
Traukā liek iebiezināto pienu, pievieno olas un samīcītu sviestu. Visu samaisa līdz viendabīgai masai.
Pievieno caur sietu izkaisītus miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisa.
Cepeškrāsns pannā klāj cepamo papīru un tajā kārtīgi ieveido mīklu – tā, lai nebūtu kunkuļu un tā būtu viendabīgā slānī.
Liek pannu cepties cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep aptuveni 15 minūtes.
Kamēr biskvīts cepas, sāk gatavot pildījumu. Blenderī liek riekstus, džemu un sagrieztu citronu daiviņās ar mizu (bet bez sēkliņām). Sablenderē visu salīdzinoši viendabīgā masā, bet tā, lai riekstu gabaliņi paliek neliela izmēra.
Kad biskvīts ir izcepies, izņem pannu no cepeškrāsns un uzreiz vienmērīgā slānī smērē virsū sagatavoto pildījumu.
Svarīgi! Kamēr mīkla ir silta un nav atdzisusi, mīklu “sarullē”, veidojot ruleti.
Pēc tam ļauj tai dažas minūtes atdzist un sagriež šķēlītēs.
Labu apetīti!
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.