Foto: Aija Geida

Saldskābās pīlādžogu sukādes 0

Sastāvdaļas
• 1 kg pīlādžogu
• 500 g cukura

Reklāma
Reklāma

Ir divas pagatavošanas metodes.

Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Lasīt citas ziņas

1. Lai iznāktu gardas sukādes, vislabāk ogas pirms gatavošanas pārgriezt uz pusēm, tad cukurs labāk iesūksies un ogas būs saldākas. Ja gribas arī maziem bērniem iemānīt šo našķi, ogas var uz 6–8 stundām sasaldēt, tas samazinās rūgtumiņu, un tad tās nevajag griezt uz pusēm, jo cukurs tāpat labi sasūksies. Ogas divas diennaktis tur cukurā, tad notecina un žāvē 45 grādu temperatūrā 24–28 stundas.

Pīlādžogu sukādes ir laba piedeva jogurtiem, muslim, kēksiem, tortu pildījumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Tīrām ogām pārlej karstu cukura sīrupu (500 g saldvielas, 500 ml ūdens), ļauj diennakti nostāvēties, nokāš un žāvē 47–48 grādos 24 stundas. Iegūto sīrupu uzkarsē līdz 80 grādiem un sapilda tīrās burkās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.