Salds makaronu un biezpiena sacepums 1

Sastāvdaļas – 550 g biezpiena (5%), 155 g cukura, 120 g makaronu (cieto kviešu), 3 olas, ēdamkarote mannas, 1/2 tējkarotes sviesta, vanilīncukurs pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Verdošā ūdenī ieliek makaronus un vāra (mīkstus nē, bet lai vidū ir nedaudz pacieti), pēc tam ieliek caurdurī, apžāvē un pārlej ar vienu ēdamkaroti augu eļļas.

Sablendē biezpienu vai saspaida ar dakšiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Biezpienam pievieno olas, vaniļas cukuru, mannu, pieber cukuru. Visu samaisa līdz viendabīgumam un gaisīgumam.

Biezpiena masai pievieno atdzisušos makaronus, rūpīgi samaisa.

Ar sviestu iesmērē cepamo formu, nokaisa sānus un apakšu ar mannu – tad mīkla nepielips un nepiedegs.

Sagatavoto mīklu liek formā, nedaudz piespiež un cep 200 grādus karstā cepeškrāsnī 40 – 45 minūtes.

Gatavo sacepumu izņem no cepeškrāsns, ļauj tam atpūsties 10 – 15 minūtes, pēc tam to ir viegli izņemt no cepamā trauka.

Sacepumu pasniedz ar krējumu, ievārījumu, džemu vai ēd tāpat.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.