Saldo kartupeļu krēmzupa 0
KĀ GATAVOT
Notīrītus burkānus sagriež vidēji lielos gabalos, liek uz cepešpannas, pārkaisa ar saldās un asās paprikas garšvielu, sāli, pipariem, kumīnu, oregano. Brīdi pacep, tad pievieno nomizotus, sagrieztus saldos kartupeļus un ķirbi. Arī tos pārkaisa ar tām pašām garšvielām. Turpina cept, līdz visi dārzeņi gatavi. Katlā olīveļļā apcep sakapātu sīpolu, ķiploku, čili piparu, ingveru un kumīnu. Pievieno sagrieztus parastos kartupeļus, brīdi pasautē. Pielej nedaudz ūdens, uzvāra, pievieno lauru lapas. Kad kartupeļi mīksti, tiem liek klāt apceptos dārzeņus. Virumu blendējot, klāt pievieno kokosriekstu pienu un garšvielas – piestiņā sasmalcinātu kaltētu aso papriku, saldo papriku, kumīnu, oregano, timiānu, sāli, piparus, ingvera pulveri.
Recepte no “Traki mierīga kafejnīca”