Saldie cepumi “Aitiņas” 0
Visas sastāvdaļas samaisa un samīca viendabīgā mīklā. Ietin folijā un uz stundu liek ledusskapī. Krāsni sakarsē līdz 180 °C, pannu izklāj ar cepampapīru.
Mīklu izrullē un izspiež 7–9 cm diametra apļus. Atlikumu no jauna izrullē, izspiež tikpat daudz mazāku apļu – 3 cm diametrā. Ar to vajadzētu pietikt 14 aitiņām.
Lielos apļus liek uz pannas. Mazos no vienas puses apziež ar sakultu olas baltumu un piestiprina lielajiem galvas vietā – tā, lai ir atbalsts, citādi cepot aplis deformēsies. Arī mandeļu plēksnes no vienas puses apziež ar olu un pielīmē mazajam aplim ausu vietā. Mandeles ar miziņu pārgriež šķērsām uz pusēm un iespiež lielajos apļos kāju vietā – tā, lai puse ir mīklā, bet puse – ārā no tās. Liek pannā un cep 10–13 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.
Pūdercukuru sakuļ ar citrona sulu un, kad cepumi atdzisuši, uzklāj glītā lokā lielajam cepumam un austiņām, ko bagātina, iekaisot kokosriekstu skaidiņas. Acu un mutes iezīmēšanai karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un uzmanīgi iezīmē sejiņu. Ļauj visam sacietēt.
Recepte no “Lauku Avīzes” tematiskā izdevuma “Svinam mājās”