Foto – Aija Geida

Saldie batoniņi ar auzu pārslām 0

Sastāvdaļas – 250 g pilngraudu auzu pārslu, 200 g mīksto dateļu bez kauliņiem, 250 g mandeļu, 50 g zemes­riekstu sviesta, 2–3 ēdam­karotes medus.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noteiktu nāves cēloni.” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 137
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
Lasīt citas ziņas

Mandeles aplej ar aukstu ūdeni un nakti mērcē. No rīta noņem miziņu un mandeles sakapā ar nazi. Auzu pārslas uz pannas nedaudz apgrauzdē. Dateles sagriež gabaliņos un blendē, līdz iegūta viendabīga masa. Ja dateles ir nedaudz sausas un nevar labi samalt, var pievienot nedaudz citrona sulas. Katliņā ar biezu dibenu uz mazas uguns izkausē zemesriekstu sviestu, pievieno medu un samaisa. Kamēr masa vēl silta, pieber mandeles, auzu pārslas un dateles. Ar rokām rūpīgi izmīca, līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi samaisītas. Liek veidnē vai traukā, kas izklāts ar cepampapīru, un vienmērīgi izlīdzina masu. Tad ar mitrām rokām vai lielu karoti rūpīgi sapresē, līdz izveidojas blīva kārta. 25 minūtes patur saldētavā. Pēc tam izņem un sagriež garenos gabaliņos. Vislabāk katru ietīt cepampapīrā, lai batoniņi siltumā nesaliptu kopā, vai glabāt ledusskapī.

! Ja nav pieejams zemesriekstu sviests, var izmantot saldkrējuma sviestu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.