Foto – Aija Geida

Saldie batoniņi ar auzu pārslām 0

Sastāvdaļas – 250 g pilngraudu auzu pārslu, 200 g mīksto dateļu bez kauliņiem, 250 g mandeļu, 50 g zemes­riekstu sviesta, 2–3 ēdam­karotes medus.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Lasīt citas ziņas

Mandeles aplej ar aukstu ūdeni un nakti mērcē. No rīta noņem miziņu un mandeles sakapā ar nazi. Auzu pārslas uz pannas nedaudz apgrauzdē. Dateles sagriež gabaliņos un blendē, līdz iegūta viendabīga masa. Ja dateles ir nedaudz sausas un nevar labi samalt, var pievienot nedaudz citrona sulas. Katliņā ar biezu dibenu uz mazas uguns izkausē zemesriekstu sviestu, pievieno medu un samaisa. Kamēr masa vēl silta, pieber mandeles, auzu pārslas un dateles. Ar rokām rūpīgi izmīca, līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi samaisītas. Liek veidnē vai traukā, kas izklāts ar cepampapīru, un vienmērīgi izlīdzina masu. Tad ar mitrām rokām vai lielu karoti rūpīgi sapresē, līdz izveidojas blīva kārta. 25 minūtes patur saldētavā. Pēc tam izņem un sagriež garenos gabaliņos. Vislabāk katru ietīt cepampapīrā, lai batoniņi siltumā nesaliptu kopā, vai glabāt ledusskapī.

! Ja nav pieejams zemesriekstu sviests, var izmantot saldkrējuma sviestu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.