Foto: Aija Geida

Saldi pikantas sinepes. Gatavosim paši! 0

Sastāvdaļas
• 50 g brūno sinepju sēklu
• 5 mīkstas dateles
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote ābolu etiķa
• ēdamkarote medus
• 90 ml ūdens
• šķipsniņa kurkumas pulvera
• ⅓ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sinepju sēklas izmērcē 2–3 stundas aukstā ūdenī, nokāš. Mīkstas un sulīgas dateles sagriež nelielos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ uz vidējiem apgriezieniem. Sinepes iznāk patīkami biezas, tumīgas, saldskābas un viegli pikantas. Pēc šīs receptes pagatavotas sinepes nav karsētas, tāpēc labāk saglabājas vērtīgās uzturvielas.

Gatavošanas knifi

• Ja mājās gatavo sinepju masu, ieteicams pašiem samalt sinepju graudiņus, tad galarezultāts būs daudz aromātiskāks, nekā gatavojot no veikalā nopērkamā sinepju pulvera. Patīkama konsistence sinepēm sanāk, ja tās gatavo no piestā saberztām sēkliņām.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Vispirms sinepju graudiņus ieteicams atjaukt ar aukstu ūdeni, jo karsts ūdens samazina pikantumu, reizēm padara masu rūgtenu.

• Sinepju pulverim etiķi pievieno tikai tad, kad tas atjaukts ar ūdeni. Ja samaltiem graudiņiem uzreiz pielej etiķi, tas padara masu rūgtu.

• Lai ēdiens būtu pikants, sinepes tam pievieno gatavošanas beigās, jo karsējot tās nedaudz zaudē savu garšu.

• Lai sinepes izskatītos košākas, tām var pievienot šķipsniņu kurkumas pulvera. Tas dos arī patīkamu, maigu garšas akcentu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.