Foto – Aija Geida

Saldēto zemeņu un rabarberu debesmanna 0

Saldēti rabarberi ir ļoti skābi, tāpēc plātsmaizei liek arī tikpat daudz ābolu. Rabarberi vēl sader ar zemenēm, jo tās ir mazāk skābas. Šo kombināciju var izmantot, vārot ķīseli, jaucot aukstos piena kokteiļus un gatavojot debesmannu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Uzvāra ūdeni un ieber tajā saldētas zemenes un rabarberus. Pievieno parasto un vaniļas cukuru, uzvāra. Tad lēnām, nepārtraukti maisot, ber mannu. Ja to dara strauji, veidojas kunkuļi. Pavāra, līdz manna uzbriest, un liek atdzesēties.

Atdzisušu ar mikseri sakuļ. Debesmanna kļūst gaišāka un gaisīgāka. Pasniedz ar siltu pienu vai vaniļas mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.