Saldējumi, kas nekūst. Interesanta istabas rota. Darināšana soli pa solim 0
Vajadzīgie materiāli:
porolona vai cita materiāla bumbiņas
1,5 m viegla kokvilnas auduma vai lentas
adata un diegs
karstā līme
krāsains ietinamais papīrs
materiāls iepakošanai, piemēram, vate
lentītes
1. No krāsaina auduma izgriež 110 cm garas un 4 cm platas sloksnes. Ideāli, ja ir zigzagšķēres. Var griezt arī platu lentu, tāpat – 110 cm garumā.
2. Sašuj sloksnes pa vidu, savācot audumu tā, ka to garums saīsinās līdz 20 cm.
3. Uz krāsaina papīra izveido saldējuma tūtas maketu.
4. Salīmē maketu konusā.
5. Piepilda konusa vidu ar vati.
6. No auduma izgriež apli 20 cm diametrā. Ieliek tajā bumbiņu un sastiprina audumu bumbiņas apakšā.
7. Bumbas apakšpusi apsmērē ar līmi tā, lai “saldējumu” varētu ielīmēt konusā. Pagaida, kamēr līme nožūst.
8. Pielīmē “saldējumam” riņķī sagatavotās krokainās lentes.
9. Lai “saldējumus” iekarinātu, piešuj bumbiņai smalku lentīti.
Materiāls no pustunchik.ua