
Kuri sieri ir piemēroti sasaldēšanai? 0
Pirms sākat pārvietot visus sierus uz saldētavu, ir svarīgi saprast, kurus sierus vajadzētu un kurus nevajadzētu sasaldēt. Sasaldēšanai vislabāk ir piemēroti puscietie un cietie sieri, kas nesatur dabisko mizu. Šie sieri, piemēram čedaras, provolones siers un parmezāns, labi saglabājas saldētavā un arī pēc atsaldēšanas vēl joprojām saglabā savu garšu un struktūru. Lai gan pēc sasaldēšanas sieri var kļūt nedaudz trauslāki un grūtāk sagriežami, tie labi izkausējas un saglabājas lieliski ēdienos, kuriem nepieciešama izkausēta sieru tekstūra, piemēram, picas, makaroni vai maizes grauzdiņi.
Savukārt mīkstāki sieri, piemēram,mocarella, arī var tikt sasaldēti, taču pēc atsaldēšanas tie var zaudēt sākotnējo struktūru un kļūt mitrāki vai trauslāki. Mocarella joprojām var tikt izmantota ēdienos, kuros siers tiek izkausēts, piemēram, picas vai siera mērces, taču tas vairs nebūs tik ideāli piemērots pasniegšanai uz siera plates.
Galvenais ir saprast, ka sieri, kas ir paredzēti izkausēšanai, piemēram, čedaras un provolones, sasaldējas labāk nekā tie, kas tiek izmantoti kā uzkodas.