Saldās mini siera kūciņas ar zemeņu sirsniņām – našķis mīļajiem 1
Atkal klāt Valentīndiena, un jauna saldumu recepte svētku vakariņām lieti noderēs.
Nav nemaz tik viegli katru gadu atrast jaunu recepti un pagatavot kādu gardu našķi saviem mīļajiem. Protams, var izlīdzēties ar jau pārbaudītām receptēm, bet pārsteigums pie svētku galda vienmēr piešķir omulīgāku gaisotni. Tā nu, meklējot ko jaunu, nejauši atklāju mājīgo blogu The Happier Homemaker, kurā atradu gardo, bet tajā pašā laikā vieglo recepti – saldās mini siera kūkas ar zemeņu sirsniņām
Laiks, kas nepieciešams pagatavošanai, aptuveni pusstunda: 15 minūtes + 15 minūtes cepšanai un + vēl atdzesēšanas laiks.
Sastāvdaļas
• 1 krēmsiera iepakojums
• 1/3 glāzes cukura
• 1/2 tējk. citrona sulas
• 1 ola
• nedaudz saldo krekeru vai parasto Selgas cepumu
• 1 ēd.k. mīksta sviesta vai margarīna
• svaigas zemenes
Pagatavošana.
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 – 200 °C.
2. Ņem plāti ar mini keksu formiņām (var arī atsevišķas formiņas).
3. Kamēr krāsns sildās, sakuļ krēmsieru un cukuru.
4. Pievieno citrona sulu un olu.
5. Visu labi sajauc viendabīgā masā.
6. Maisiņā (var arī bļodā) sasmalcina krekerus vai cepumus.
7. Pievieno mazliet sviesta, līdz maisījums kļūst lipīgs.
8. Katras formiņas apakšā liek krekeru/cepumu masu.
9. Virsū siera maisījumu.
10. Cep 11–14 minūtes.
11. Kamēr kūciņas cepas, zemenes pārgriež uz pusēm un augšpusē iegriež V veida iegriezumu, lai veidotos sirds forma.
12. Kad kūciņas izņemtas no cepeškrāsns, katras kūkas augšpusē uztupina zemeņu sirsniņu.
13. Atdzesē un pasniedz aukstas.