Saldākai dzīvei – pašu gatavotas konfektes 0
Inta Vilcāne, AS “Lauku Avīze” bibliotekāre: Esmu saldummīle, tāpēc kādam kārumiņam vienmēr jābūt pa rokai. Reiz, kad mājās bija izsīkuši konfekšu krājumi, bet ļoti kāroju kaut ko saldu, nolēmu pagatavot konfektītes. Cepumi bija, olas, cukurs un kakao pulveris arī. Sadrupināju, samīcīju un tiku pie kārotā saldumiņa. Nākamajā reizē konfektītes izdevās bagātīgākas, jo iepriekš biju nopirkusi gan šokolādi, gan žāvētus augļus. Ar tām našķējos pati un dažkārt pievienoju dāvaniņām.
Lai pagatavotu konfektītes, vajag paciņu Selgas cepumu, paciņu sviesta, vienu olu, 1–2 ēdamkarotes kakao pulvera, cukuru, žāvētas dzērvenes vai citus žāvētus augļus un ogas, tumšo šokolādi. Cepumus un žāvētās dzērvenes sasmalcina blenderī, sviestu izkausē. Pievieno olu, kakao, cukuru un visu samīca. Masu pusstundu patur ledusskapī, lai sacietē. Tad saveļ bumbiņas un atkal liek ledusskapī. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Katru konfektīti iemērc šokolādē, pēc tam liek uz folijas un uzbārsta kokosa skaidiņas vai ko citu. Našķus atkal ieliek ledusskapī, lai sacietē. Un tad var teikt kā Džordžs Klūnijs – ir konfektītes, ir ballīte.