FOTORECEPTE: Saldais pīrāgs ar mandelēm un karameli 1
Pildījumam vajadzīga mandeļu masa, tāpēc sablenderē pusglāzi mandeļu.
Pievieno visas pārējās pildījumam vajadzīgās sastāvdaļas, izveidojot biezu masu. Iegūto masu sadala četrās daļās un izveido vienāda lieluma bumbiņas.
Uz virtuves dvieļa liek četras mīklas kārtas un virspusi noklāj ar otru dvieļa pusi.
Izkausē sviestu.
Ņem vienu mīklas kārtu un apziež ar sviestu. Ņem vienu pildījumam paredzēto bumbiņu un izrullētā “desas” formā liek uz mīklas kārtas, tad sarullē, kā redzams fotogrāfijā, ietinot gluži kā “ruleti”.
Apaļā cepamajā formā liek sagatavoto “ruleti”, ko pirms tam saliek čūskveidīgā formā (skat. foto).
To pašu dara ar pārējām trīs mīklas kārtām un bumbiņām, ar katru nākamo “desu” veidojot platāku “ruleti.
Arī pīrāga virspusi nosmērē ar sviestu un liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz izveidojas zeltīta krāsa.
Kamēr pīrāgs cepas, pagatavo karameles sīrupu.
Katlā liek medu ar apelsīna miziņu un augļu sīrupu. Vāra minūti, lai šķidrums izkausētos, savienotos un karamelizētos.
Kad pīrāgu izņem no cepeškrāsns, pārlej to ar karamelizēto sīrupu un pārkaisa ar kanēli.
Sīrupa vietā var pīrāgu apkaisīt ar pūdercukuru un pistācijām – arī būs ļoti garšīgi.
Avots: kak-vkusno.com