Saldais mīlestības sveiciens – ātri, vienkārši un gardi cepumiņi ar avenēm un šokolādi 2
Autors: Rebeka Rogule, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Gana vienkārša, ātra, bet, galvenais, mīļa recepte – tieši kā radīta Valentīndienas noskaņai.
Recepti iesaka Kima Vilsone bloga “Sand & Sisal” radītāja. Kima jau labu laiku aizraujas ar amatniecību un skaista dizaina, mājas dekoru izveidi. Jau 2010. gadā, ģimenes un draugu mudināta, viņa radīja šo blogu, kurā var atrast praktiskus padomus gan mājas renovēšanai un dārzkopībai, gan interjera dekorēšanai, galda klājumiem un receptēm.
Sastāvdaļas
Svaigas avenes, mazas šokolādes konfektītes (bez pildījuma), saldēta bezrauga kārtainā mīkla, pāris olu.
Avenes un šokolāde allaž saderējušas ideāli. Savukārt saldētā kārtainā mīkla ir ļoti parocīga un izdevīga arī nepieredzējušām saimniecēm.
Pagatavošana.
1.Vispirms atlaidina mīklu aptuveni 30 minūtes, bet ne ļoti ilgi, lai mīkla nekļūtu pārāk staipīga, jo tad būs grūti izspiest sirsniņas.
2. Kad mīkla kļuvusi mīksta, plātnes izrullē tā, lai tajās būtu ērti izspiest sirdsveida formiņas.
3. Izspiež formiņas pāra skaitā, jo tās būs jānovieto viena uz otras.
4. Izspiesto formiņu viducītī ieliek nedaudz aveņu un šokolādes konfekšu.
5. Formiņas malas apziež ar sakultu olu, tā darbosies kā līme.
6. Sagatavoto formiņu pārklāj ar citu sirdsveida formiņu un malas saspiež kopā, viegli piespiežot viscaur apkārt ar dakšiņu. Arī cepumiņa augšpusi var nedaudz sabakstīt ar dakšiņu. Pēc tam to arī pārziež ar olu.
7. Gatavās formiņas liek uz pergamenta papīra. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, šauj plāti iekšā un cep aptuveni 10 minūtes.
8. Gatavus padzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Dekorē ar avenēm un piparmētru lapiņām.