Foto: Pexels

Saldais kartupelis ar kazas sieru: izcila vakariņu recepte izsmalcinātu garšu cienītājiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Ko gan tādu interesantu pagatavot vakariņās, kad visi “tradicionālie” ēdieni ir apnikuši? Vai esi kādreiz pagaršojis saldo kartupeli? Un arī, ja esi – šī ir patiešām izcila recepte patiesiem garšu baudītājiem!

Saldais kartupelis ar kazas sieru

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• liels vai 2 nelieli saldie kartupeļi

CITI ŠOBRĪD LASA

• 100 g kazas siera (istabas temperatūrā)

• 2 ēdamkarotes 2% piena

• 60 g žāvētu dzērveņu

• 1 ēdamkarote sasmalcinātu valriekstu

• 1 ēdamkarote medus

• 1 tējkarote sasmalcināta rozmarīna

• ēdamkarote olīveļļas

• sāls, pipari

Pagatavošana:

Nomazgātus kartupeļus ar visu mizu sagriež 1,5 cm biezās ripiņās un liek bļodā. Pievieno olīveļļu, sāli un piparus. Kartupeļus izkārto cepešpannā, kurā ieklāts cepampapīrs. Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C 10 minūtes no vienas un 10 minūtes no otras puses (ērtībai izmanto lāpstiņu). Kamēr kartupeļi cepas, ar rokas mikseri vai blenderi sajauc viendabīgā masā pienu, kazas sieru, rozmarīnu, sāli, piparus. Kad kartupeļi gatavi un nedaudz atdzisuši, uz katra kartupeļa liek aptuveni tējkaroti sagatavotās siera masas, dekorē ar dzērvenēm, valriekstiem un medu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.