Saldais kartupelis ar kazas sieru: izcila vakariņu recepte izsmalcinātu garšu cienītājiem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Ko gan tādu interesantu pagatavot vakariņās, kad visi “tradicionālie” ēdieni ir apnikuši? Vai esi kādreiz pagaršojis saldo kartupeli? Un arī, ja esi – šī ir patiešām izcila recepte patiesiem garšu baudītājiem!
Saldais kartupelis ar kazas sieru
Sastāvdaļas:
• liels vai 2 nelieli saldie kartupeļi
• 100 g kazas siera (istabas temperatūrā)
• 2 ēdamkarotes 2% piena
• 60 g žāvētu dzērveņu
• 1 ēdamkarote sasmalcinātu valriekstu
• 1 ēdamkarote medus
• 1 tējkarote sasmalcināta rozmarīna
• ēdamkarote olīveļļas
• sāls, pipari
Pagatavošana:
Nomazgātus kartupeļus ar visu mizu sagriež 1,5 cm biezās ripiņās un liek bļodā. Pievieno olīveļļu, sāli un piparus. Kartupeļus izkārto cepešpannā, kurā ieklāts cepampapīrs. Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C 10 minūtes no vienas un 10 minūtes no otras puses (ērtībai izmanto lāpstiņu). Kamēr kartupeļi cepas, ar rokas mikseri vai blenderi sajauc viendabīgā masā pienu, kazas sieru, rozmarīnu, sāli, piparus. Kad kartupeļi gatavi un nedaudz atdzisuši, uz katra kartupeļa liek aptuveni tējkaroti sagatavotās siera masas, dekorē ar dzērvenēm, valriekstiem un medu.