Foto: Sea Wave/Shutterstock

Saldais čili mājas gaumē – mērcīte ziemas krājumiem 0

Sastāvdaļas
• 800 g tomātu
• 400 g paprikas
• 8 ķiploka daiviņas
• 3 čili pipari (var izmantot arī halapenjo)
• 150 ml 9% etiķa
• 300 g cukura ar pektīnu (ievārījuma cukurs)
• 2 tējkarotes kaltēta oregano
• sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus noblanšē, noņem mizu. Tomātus un papriku sīki sagriež. Liek katlā, apvāra, tad pievieno sasmalcinātus čili, sakapātus ķiplokus. Pieber sāli, oregano. Maisot vāra uz vidējas uguns aptuveni 45 minūtes. Tad pievieno etiķi un ievārījuma cukuru, vāra vēl 7 minūtes. Liek mazās burciņās.

!!! Ja gribas biezāku mērcīti, pēc katla noņemšanas no uguns pievieno pektīnu un rūpīgi samaisa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.