Foto – Anda Krauze

Saldais biezpiena sieriņš ar zirnīšiem un gurķiem uz maizītes 0

Sastāvdaļas
• sēklu maize
• biezpiena sieriņš ar citrona garšu
• svaigais siers rikota
• citrons
• svaigs gurķis
• cukurzirnīši
• kressalātu dīgsti
• sezama sēklas
• rozā pipari

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kā saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Bruņumašīnā atrasti trīs miruši ASV karavīri. Ceturtais tiek meklēts…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 265
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpiena sieriņam ar citrona garšu pievieno svaigo sieru rikota, sarīvētu citrona vai laima miziņu, mazliet citrona sulas. Sēklu maizi sagriež formas riciņās. Uzziež sagatavoto masu, kārto plānās ripiņās sagrieztu gurķi, uzbārsta gaišās un melnās sezama sēkliņas, virsū liek kressalātu dīgstus, kuriem piemīt maiga garša. Sēklu maizi sagriež vai ar metāla formiņu izspiež šķēlīti zirņu pāksts atveidā. No cukurzirņu pāksts izņem zirnīšus, pākstī ieliek krēmu, to rotā ar zirnīšiem un rozā piparu graudiņiem. Pipari piešķirs mazu asumiņu. Svaigs gurķis sader ar medu, pesto, ko var gatavot no bazilika un piparmētras.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.