Saldā zupa ar klimpām 0
Sastāvdaļas: 100 g žāvētu plūmju, 200 g svaigu ābolu, 1 l ūdens, 4 ēd. k. cukura, citronskābe, citronu un apelsīnu miziņas, kanēlis, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes, saldais krējums.
Kā gatavot?
Žāvētās plūmes nomazgā, pārlej ar karstu ūdeni, ļauj uzbriest, pieliek sagrieztus ābolus, cukuru un lēni vāra. Kad augļi mīksti, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un pulverī saberztas apelsīnu un citronu miziņas un kanēli. Uzvāra, tad ielaiž klimpiņas un atdzesē. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.
Gatavoja Rīgas lietuviešu vidusskolas direktore Aldona Treija