Foto-Valda Madalāne

Saldā polenta 0

Sastāvdaļas – 5 glāzes ūdens,
 1 tējkarote sāls,
 1,5 glāzes kukurūzas putraimu,
 sviests cepešpannas ietaukošanai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Piedevām – svaigi augļi, ogas, ievārījums vai malti melnie pipari un pa šķipsnai svaigu garšaugu – maurloki, pētersīļi, oregano jeb raudene.


Pagatavošana.

Verdošā sālsūdenī ieber putraimus un maisa. Kad putra sāk vārīties, samazina uguni un ļauj 30 – 40 minūtes sust. Gatava polenta ir blīva un atlec no katla malām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja polentu vēlas pasniegt kā maizi pie zupas, pievieno zaļumus, piparus un samaisa. Ietauko cepešpannu un tajā putru ieklāj apmēram 2 cm biezumā. Cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā cep apmēram 15 minūtes. Ja nepievieno garšaugus, gatavu polentu var pasniegt kā desertu ar sasmalcinātiem augļiem un ogām vai ievārījumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.