Foto-Valda Madalāne

Saldā polenta 0

Sastāvdaļas – 5 glāzes ūdens,
 1 tējkarote sāls,
 1,5 glāzes kukurūzas putraimu,
 sviests cepešpannas ietaukošanai.

Reklāma
Reklāma
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
RAKSTA REDAKTORS
“Vai tiešām šis izskatās pēc 12 eiro vērta ēdiena?” Kliente sašutusi par maltīti, ko saņēmusi no Rīgas restorāna
Kokteilis
Pamani dīvainus priekšmetus mājoklī? 9 pazīmes, kas var liecināt par ļaunās acs klātbūtni
Lasīt citas ziņas

Piedevām – svaigi augļi, ogas, ievārījums vai malti melnie pipari un pa šķipsnai svaigu garšaugu – maurloki, pētersīļi, oregano jeb raudene.


Pagatavošana.

Verdošā sālsūdenī ieber putraimus un maisa. Kad putra sāk vārīties, samazina uguni un ļauj 30 – 40 minūtes sust. Gatava polenta ir blīva un atlec no katla malām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja polentu vēlas pasniegt kā maizi pie zupas, pievieno zaļumus, piparus un samaisa. Ietauko cepešpannu un tajā putru ieklāj apmēram 2 cm biezumā. Cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā cep apmēram 15 minūtes. Ja nepievieno garšaugus, gatavu polentu var pasniegt kā desertu ar sasmalcinātiem augļiem un ogām vai ievārījumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.