Foto-Shutterstock

Saldā krējuma zupa ar lasi – Somijas recepte 1

Sastāvdaļas – 340 g kartupeļu, 340 g svaigas laša filejas, 3 ēdamkarotes olīveļļas, sīpols, ēdamkarote cietes, lauru lapa, 3/4 glāzes saldā krējuma, ēdamkarote sviesta, sāls, malti melnie pipari pēc garšas, dilles, citrons pēc vēlmēm, 3 glāzes ūdens.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
FOTO. 10 neparastākās kafejnīcas Latvijā, ko ir vērts apciemot
1332 Krievijas pilsoņi gatavojas labprātīgi pamest Latviju? Tik daudzi nav pieteikušies obligātajai valodas pārbaudei 43
FOTO, VIDEO. Valsts policijas izmeklētāja izliekas par savu mirušo māti, lai viņu nesodītu par cietsirdīgu izturēšanos pret suņiem
Lasīt citas ziņas

Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un tajā sautē sagrieztu sīpolu. Kad sīpols kļuvis mīksts, pielej 3 glāzes ūdens, iemet lauru lapu un visu uzvāra.

Kartupeļus sagriež kubiciņos. Verdošajam katlam samazina liesmu un ieliek kartupeļus ūdenī. Uzliek vāku un vāra, līdz kartupeļi ir gatavi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā liek sagrieztu laša fileju un vāra apmēram 5 minūtes. Pēc tam pielej saldo krējumu un samaisa.

Krūzītē samaisa ēdamkaroti cietes ar ēdamkaroti ūdens, līdz ciete ir izšķīdusi. Šo šķidrumu ielej zupā un vāra, kamēr zupa sabiezē (ja grib biezāku zupu, var lietot vairāk cietes).

Pievieno ēdamkaroti sviesta, samaisa un noņem katlu no uguns.

Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Zupu lej šķīvjos un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem vai dillēm. Var virsū uzspiest nedaudz citrona sulas.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.