Foto – Aija Geida

Saldā kartupeļa un mungpupiņu zupa 0

Sastāvdaļas
• 200 g Ķīnas jeb mungpupiņu
• liels saldais kartupelis
• 3 tomāti
• sīpols
• 1 l buljona
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• tējkarote sāls
• tējkarote cukura

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Eiropa par mata tiesu izvairījusies no liela mēroga katastrofas, ko mēģinājusi izraisīt Krievija. Atklātas notikušā detaļas
Kokteilis
Negaidīti! Vai līdz ar bērniņa atnākšanu mīlestība starp Dāvidu un Arnitu uzplaukst no jauna?
Lasīt citas ziņas

garšvielas:
• ½ tējkarotes kumīna
• ½ tējkarotes ķiploku pulvera
• ½ tējkarotes kurkumas
• ⅓ tējkarotes čili
• tējkarote paprikas pulvera

Mungpupiņas uz nakti izmērcē un pēc tam izvāra mīkstas. Sīpolu sakapā, tomātus sagriež gabaliņos. Saldo kartupeli sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep garšvielas, pievieno sīpolu un saldo kartupeli. Ik pa laikam apmaisot, cep 5 minūtes. Pielej buljonu, pieber sāli un cukuru, pievieno mungpupiņas un tomātu gabaliņus, vāra 3 minūtes. Pasniedz ar krējumu, grauzdiņiem un zaļumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

UZZIŅA
Aukstā laikā zupai ieteicams pievienot sildošas garšvielas: ingveru, kardamonu, kanēli, krustnagliņas, čili, melnos piparus, diļļu sēklas, kumīnu, sinepju sēklas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.