Saldā kartupeļa un ķirbja mafins ar kokosriekstu krēmu un smiltsērkšķu sīrupu 0
Sastāvdaļas
vidēji liels saldais kartupelis
300 g ķirbja, vislabāk muskata šķirnes
20 g kokosriekstu piena (no bundžas)
5 ml dateļu sīrupa
20 g stēvijas pulvera
15 g smiltsērkšķu ogu (svaigu vai saldētu)
135 g skābā krējuma
100 ml eļļas
2 nelielas olas
150 g kviešu miltu
7 g cepamā pulvera
0,5 g sodas
Pagatavošana.
Ņem mazu ķirbi, sagriež 4 daļās, nedaudz apslaka ar eļļu, liek iepriekš sakarsētā krāsnī un cep 180 grādos 25–40 minūtes, līdz mīksts. Atdzesē, atdala no sēklām, nomizo un sablendē, šādam ēdēju skaitam izmanto apmēram ceturto daļu mīkstuma.
Saldo kartupeli nomazgā, nomizo, sagriež mazos gabalos, vāra katliņā, kamēr savārās ļoti mīksts kā biezenis, tad sablendē. Piejauc ķirbja masai, samaisa, kamēr tā viendabīga.
Vienā traukā liek skābo krējumu, eļļu, stēvijas pulveri, olas, miltus, cepamo pulveri un sodu un ar mikseri sakuļ viendabīgā masā. Tad pievieno saldā kartupeļa un ķirbja masu, turpina maisīt līdz viendabīgai konsistencei.
Gatavo mīklu liek mafinu papīra formiņās (var izmantot arī silikona formiņas) un cep 175 grādos 20–25 minūtes, kamēr mafini zeltaini brūni un, iedurot kociņu, mīkla pie tā nepielīp – tas liecina par gatavību.
Kamēr mafini cepas, pagatavo smiltsērkšķu sīrupu. Katliņā viegli uzsilda dateļu sīrupu, pievieno smiltsērkšķu ogas un viegli uzvāra 2–4 minūtes, atdzesē.
Kokosriekstu piena krēms top vienkārši – bundžā ar karoti paņem stingro virskārtu un iepilda konditorejas maisiņā – var izmantot uzgali vai iztikt bez tā.
Gatavos mafinus atdzesē un dekorē ar kokosriekstu krēmu, tad pārlej ar atdzesētu smiltsērkšķu sīrupu.
Mafiniem var pievienot dažādas ogas, riekstus vai šokolādi, ja gribas tos vēl bagātīgākus. Nereti vaicā, cik ilgi var uzglabāt bundžā atlikušo kokospienu. Ja tās saturu pārliek citā traukā ar vāku, var uzglabāt aptuveni nedēļu.