Foto – Aija Geida

Saldā kartupeļa plācenīši 0

Sastāvdaļas
• 250 g saldo kartupeļu
• 250 g izvārītu vai konservētu pupiņu
• sīpols
• 2 ēdamkarotes saldās čili mērces
• ēdamkarote tomātu mērces
• ēdamkarote augu eļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 0,5–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Eiropa par mata tiesu izvairījusies no liela mēroga katastrofas, ko mēģinājusi izraisīt Krievija. Atklātas notikušā detaļas
Kokteilis
Negaidīti! Vai līdz ar bērniņa atnākšanu mīlestība starp Dāvidu un Arnitu uzplaukst no jauna?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolu nomizo un apcep uz pannas zeltaini brūnu. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un iztvaicē mīkstus tvaicētājā vai apslaka ar eļļu un izcep cepeškrāsnī. Izmērcētas un izvārītas vai konservētas pupiņas izmaļ caur gaļasmašīnu. Kartupeļus saspaida ar dakšiņu. Abas masas savieno, pieliek tomātu un saldo čili mērci, apcepto sīpolu, maltus melnos piparus un sāli. Izmīca. Ar mitrām rokām veido plācenīšus un cep cepeškrāsnī zeltaini brūnus + 200 °C 15–20 minūtes. Iznāks diētiski plācenīši.

Otrs variants – apviļā rīvmaizē un cep uz pannas eļļā. Labi garšo kopā ar pikantu mārrutku–krējuma mērcīti. Pasniedz ar salātiem un griķiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.