Foto – Aija Geida

Saldā kartupeļa plācenīši 0

Sastāvdaļas
• 250 g saldo kartupeļu
• 250 g izvārītu vai konservētu pupiņu
• sīpols
• 2 ēdamkarotes saldās čili mērces
• ēdamkarote tomātu mērces
• ēdamkarote augu eļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 0,5–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolu nomizo un apcep uz pannas zeltaini brūnu. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un iztvaicē mīkstus tvaicētājā vai apslaka ar eļļu un izcep cepeškrāsnī. Izmērcētas un izvārītas vai konservētas pupiņas izmaļ caur gaļasmašīnu. Kartupeļus saspaida ar dakšiņu. Abas masas savieno, pieliek tomātu un saldo čili mērci, apcepto sīpolu, maltus melnos piparus un sāli. Izmīca. Ar mitrām rokām veido plācenīšus un cep cepeškrāsnī zeltaini brūnus + 200 °C 15–20 minūtes. Iznāks diētiski plācenīši.

Otrs variants – apviļā rīvmaizē un cep uz pannas eļļā. Labi garšo kopā ar pikantu mārrutku–krējuma mērcīti. Pasniedz ar salātiem un griķiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.