Salātu versijas 0
No pārtikas produktiem, ko itin bieži izmantojam, lai pagatavotu ikdienas maltīti, iespējams uzmeistarot neikdienišķus salātus Ziemassvētku svinību galdam.
Pērļu kuskusa salāti ar kazas sieru, kūpinātu vistas krūtiņu
70 g pērļu kuskusa,
50 g marinētu celmeņu,
80 g kazas siera,
80 g kūpinātas vistas krūtiņas,
40 g selerijas kāta,
40 g ķirštomātu,
30 g olīveļļas,
110 g dārzeņu buljona,
ķiploka daiviņa,
timiāna zariņš,
sāls, pipari pēc garšas.
Pērļu kuskusu piecas minūtes vāra dārzeņu buljonā, kam pievienots timiāns un ķiploka daiviņa. Tad uzliek katlam vāku un ļauj kuskusam 10 minūtes uzbriest.
Kuskusu kārto uz šķīvja, tam virsū liek ķirštomātus, marinētas celmenes, kazas sieru, plāni sagrieztu vistas krūtiņu, plānās strēmelītēs sagrieztu selerijas kātu. Salātus rotā ar kresēm.
Liellopa filejas salāti ar austersēnēm
100 g liellopa filejas,
80 g austersēņu,
40 g lazdu riekstu,
100 g salātu lapu,
40 g Monterigo siera,
40 g olīveļļas,
20 g tumšā balzametiķa,
10 g pūdercukura,
timiāna zariņš,
ķiploka daiviņa,
sāls, pipari pēc garšas.
Liellopa filejai uzbārsta sāli, piparus un apcep no visām pusēm uz pannas (gaļai jābūt viegli aprautai – tādai, kā gatavojot steiku). Noliek atpūsties.
Austersēnes apcep, pievienojot sāli, piparus, ķiploka daiviņu un timiānu. Olīveļļu saputo ar balzametiķi un pūdercukuru, pieliek sāli un piparus. Lazdu riekstus apgrauzdē.
Uz šķīvja kārto salātu lapas, uzlej mērci, tad liek plāni sagrieztu liellopa fileju, lazdu riekstus un ceptās sēnes. Rotā ar plāni sagrieztu sieru.
Rukolas salāti ar avokado, meloni un Parmas sieru
50 g Parmas siera,
150 g melones,
½ apelsīna,
½ avokado,
50 g olīveļļas,
30 g pūdercukura,
piparmētras zariņš,
30 g Dižonas sinepju bez graudiem.
Sinepes saputo ar olīveļļu un pūdercukuru. Meloni nomizo, sagriež kubiņos, pievieno sakapātu piparmētru un apelsīna sulu.
Rukolu kārto uz šķīvja, pārlej mērci, virsū kārto sagrieztu avokado, meloni un Parmas sieru.
Karsti kūpināta laša salāti ar fenheli un avokado
120 g karsti kūpināta laša,
40 g fenheļa,
40 g pesto,
100 g majonēzes,
40 g foreles ikru,
½ avokado,
50 g salātu lapu,
30 g citrona,
30 g olīveļļas.
Salātiem uzslaka olīveļļu un citrona sulu. Pesto sajauc ar majonēzi. Uz šķīvja kārto salātus, šķēlītēs sagrieztu kūpinātu lasi un avokado, plāni sagrieztu fenheli, pievieno foreles ikrus un bazilika majonēzi.